Corporate film

Raad van Toezicht

Onze Raad van Toezicht bestaat uit 9 leden. De leden zijn afkomstig van (internationale) organisaties, het bedrijfsleven, de politiek en financieel experts en brengen ieder hun eigen expertise in. Daarnaast heeft de Raad van Toezicht twee jongerenleden.

De Raad van Toezicht houdt toezicht op het beleid van de organisatie en de algemene gang van zaken. Hiervoor heeft ze een auditcommissie en een remuneratiecommissie. De Raad van Toezicht vergadert vijf keer per jaar en wordt sinds oktober 2018 voorgezeten door Mirjam de Blécourt. 

Leden

 • Mirjam de Blécourt (voorzitter) 
  Mirjam is een toonaangevende arbeidsrecht advocaat en werkt sinds 1990 bij Baker McKenzie. Ze heeft zich publiekelijk meermaals uitgesproken over #metoo en zet zich al jaren in voor diversiteit en gelijke behandeling. Mirjam heeft ruime ervaring als bestuurder en commissaris bij verschillende organisaties waaronder Baker McKenzie Amsterdam, Het Concertgebouw Fonds, stichting Women on Top en Female Cancer Foundation.
 • Anita Hardon
  Anita is hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam, waar zij is verbonden aan de faculteit Maatschappij en Gedragswetenschappen in het programma antropologie van Gezondheid, Zorg en Lichaam. Zij is medisch antropoloog en doet onderzoek naar wereldwijde gezondheidsproblemen. 
 • Bea Schouten
  Bea werkt in de gezondheidszorg, eerst als verpleegkundige en inmiddels als manager bij GGD Hart voor Brabant op het gebied van preventie en jeugdgezondheidszorg. 
 • Julia Bunting
  Julia is President van de Population Council in New York. Eerder stond zij aan het hoofd van de programma-afdelingen bij de International Planned Parenthood Federation (IPPF). Julia was een katalysator tijdens de top over gezinsplanning van 2012 in Londen. 
 • Karel van der Flier
  Karel is bedrijfskundige en heeft veel ervaring in media, sales en marketing. 
 • Lars Dellemann
  Lars is journalist en jongerenlid van de Raad van Toezicht.
 • Lotte Dijkstra
  Lotte is het tweede jongerenlid van de Raad van Toezicht. Zij is student medicijnen was de Nederlandse jongerenambassadeur voor seksuele en reproductieve gezondheid en rechten, waarbij ze zich nationaal en internationaal ingezet heeft voor zichtbaarheid en erkenning van het belang van SRGR voor jongeren.
 • Marian Spier
  Marian is ondernemer en heeft haar eigen adviesbureau. Ze heeft TedxWomen opgezet om vrouwelijk ondernemerschap / social impact te stimuleren. 
 • Nicolette Loonen 
  Nicolette is zelfstandig financieel consultant en algemeen directeur van de VERA Community. Zij heeft 15 jaar bij KPMG gewerkt als accountant en consultant en is de oprichter en voorzitter van Women in Financial Services (WIF). 
 

Rutgers' Raad van Toezicht 2018 (Foto: Heleen klop)

Vlnr op de foto: Julia Bunting, Lotte Dijkstra, Bea Schouten, Karel van der Flier, Mirjam de Blécourt, Lars Dellemann, Nicolette Loonen, Marian Spier. (Anita Hardon ontbreekt op de foto.) (Foto: Heleen Klop Fotografie)