Corporate film

Raad van Toezicht

Onze Raad van Toezicht bestaat momenteel uit 10 leden. De leden zijn afkomstig van grote filantropische instellingen in de VS, het bedrijfsleven, de politiek, aan de VN gelieerde organisaties en financieel experts.

Leden

 • Andrée van Es, voormalig politicus, posities in het bestuur, voorzitter.
 • Lars Dellemann, Journalist, jeugdlid van de Raad van Toezicht 
 • Anita Hardon, Hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam (UvA), Amsterdam Institute for Social Science Research (AISSR)
  Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen
  Programmagroep: Antropology of Health, Care and the Body
 • Nicolette Loonen, zelfstandig consult Risk Management en Integrated Reporting, voormalig accountant bij KPMG, oprichter Women in Financial Services (WIFS), toezichthouder bij ABP en Het College van Toezicht Auteursrechten (CvTA).
 • Tom de Man, Niet-uitvoerende bestuurder, Heineken International; speciale vertegenwoordiger voor Arfrica projecten .
 • Laurent de Vries, bestuurder bij zorginstelling Viattence.
 • Marijke Wijnroks, Chief of Staff, Office of the Executive Director. The Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria

​Focus

De Raad van Toezicht van Stichting Rutgers telt momenteel 8 leden. Alle leden ontvangen een vergoeding van € 450 per jaar. Sinds  juli 2014 is Andrée van Es (foto links) voorzitter van de Raad van Toezicht .

De Raad van Toezicht stelt de bezoldiging van de directeur vast. De Raad van Toezicht laat zich daarbij leiden door de Adviesregeling Beloning Directeuren van Goede Doelen van de VFI, die aan de hand van zwaartecriteria een maximumnorm voor het jaarinkomen geeft. Het bezoldigingsbeleid en de hoogte van de directiebeloning vallen daarmee binnen de richtlijnen van de Code Wijffels en binnen de norm die het ministerie van Buitenlandse Zaken aan MFS-organisaties stelt. Dit laatste wordt apart door de accountant getoetst in het kader van de MFS-verslaglegging.