Corporate film

Yuri Ohlrichs

Trainer, consultant, seksuoloog NVVS

Zwijgen is zilver, spreken over relaties en seksualiteit is goud. Belangrijk (ook) voor jongeren tussen twee culturen.

 

Expertise

Als het gaat om seksualiteit is iedereen verschillend – en dat is normaal! Toch lijken we veel op elkaar in hoe wij onze seksuele ontwikkeling en voorkeuren ontdekken, uiten of beleven. Of je nu bent geboren in Neder- of Somaliland, de mensen om je heen hebben hierop grote invloed via normen, waarden, seksmythes en -misverstanden en de sociale media.

Daarom ben ik ervan overtuigd dat een positieve, plezierige seksuele ontwikkeling begint met een persoonlijk of professioneel gesprek over seksualiteit. Met je ouders, klasgenoten, vrienden, partner, kinderen of met een leraar, hulpverlener, arts of seksuoloog. Sinds 1995 leer ik daarom met veel plezier en wereldwijd mensen van alle leeftijden of beroepen om positief te praten over seksualiteit.

Altijd en overal is dat een spannend onderwerp, maar een positieve en ontspannen benadering helpt. Doordat ik met mensen over de hele wereld praat over zo’n persoonlijk thema als seksualiteit, leer ik zelf dagelijks bij. Dat houdt het werken bij Rutgers voor mij zo boeiend.

Korte biografie

Sinds 1995 praat ik met de meest uiteenlopende groepen mensen over seksualiteit. Als voorlichter stond ik voor klassen in het basis-, voortgezet en speciaal onderwijs. Later begeleidde ik jonge zedendelinquenten in de voorloper van het programma Respect Limits. Daarmee stopte ik toen ik als trainer/consultant bij Rutgers wereldwijd professionals en vrijwilligers kon gaan begeleiden in het praten over seksualiteit. Sinds 3 jaar vertegenwoordig ik Rutgers in de redactie van de site Sense.info .

Buiten mijn werk ben ik mediacontactpersoon van de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie (NVVS). Ik heb communicatiewetenschap en seksuologie gestudeerd.

Over Rutgers

Twitter

Volg ons op Twitter
Rutgers en de Postcode Loterij

Jaarlijks ontvangt Rutgers steun van de Nationale Postcode Loterij en haar deelnemers