Corporate film

Yuri Ohlrichs

Voorlichter, trainer en consultant

Zwijgen is zilver, spreken over relaties en seksualiteit is goud. Belangrijk (ook) voor jongeren tussen twee culturen.

 

Expertise

Als seksuoloog weet ik hoe ik mensen op een vertrouwde manier in gesprek kan laten gaan over seksualiteit. Altijd en overal is dat een spannend onderwerp, maar een positieve en ontspannen benadering helpt. Ik werk onder meer op scholen, in de hulpverlening en in penitentiaire inrichtingen. Ook in multiculturele en -religieuze groepen en bij mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking ga ik het gesprek aan over seksualiteit.

Korte biografie

Sinds 1995 heb ik ervaring op dit gebied als voorlichter, trainer en consultant. Mijn doelgroepen zijn professionals, kinderen, jongeren, asielzoekers, mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking en minderjarige zedendelinquenten. Sinds 2006 werk ik ook voor partnerorganisaties in Afrika en Azië. Met collega Ineke van der Vlugt heb ik het boekje ‘Zwijgen is zonde’ geschreven. We geven voorlichters daarin praktische adviezen om seksualiteit en relaties bespreekbaar te maken in multiculturele en multireligieuze groepen jongeren.

Buiten mijn werk ben ik ook bestuurslid en mediacontactpersoon van de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie (NVVS). Ik heb communicatiewetenschap en seksuologie gestudeerd.