corporate header

Ton Coenen

Directeur/bestuurder

Met hart, ziel én hoofd, maar vooral als beweging ervoor zorgen dat we het verschil maken, zodat iedereen seksualiteit op een vrijwillige, prettige, veilige en gelijkwaardige manier beleeft.

 

Ton CoenenExpertise

Sinds januari 2016 sta ik aan het hoofd van hét kenniscentrum van Nederland op het gebied van seksualiteit en relaties. Ik geef leiding aan ruim negentig medewerkers in Nederland.
En we hebben een landenkantoor in Indonesië, en eerder hadden we ook in Pakistan en Oeganda een kantoor.

Elk jaar worden in Nederland 200.000 jongeren seksueel actief. Het is belangrijk dat zij de juiste kennis en vaardigheden hebben. Vier van de tien Nederlandse vrouwen hebben ooit te maken gehad met seksueel geweld of met seksuele grensoverschrijding. Homoseksualiteit is in bijna 80 landen bij wet verboden. Wereldwijd krijgen 200 miljoen vrouwen niet de seksuele gezondheidszorg die ze nodig hebben. Terwijl we weten dat we voor elke euro die we investeren in seksuele en reproductieve gezondheid gemiddeld 20 euro besparen.
Het zijn slechts voorbeelden van de vele uitdagingen waar we in de wereld voor staan en waarvoor ik met Rutgers wil strijden voor verbetering. 

Korte biografie

Voordat ik bij Rutgers startte, was ik 12 jaar directeur van het Aids Fonds, Soa Aids Nederland en STOP AIDS NOW!. Daarvoor werkte ik voor onder meer bij GGD Nederland en Stichting Soabestrijding. Tot 2016 was ik bestuurslid van het Global Fund to Fight Aids, Tuberculosis and Malaria. Sinds oktober 2016 ben ik voorzitter van EuroNGOs. Ik heb een master in Gezondheidswetenschappen en in Public Management.