Corporate film

Hanneke de Graaf

Programmamanager Kennisontwikkeling en onderzoeker

Een zwangerschap, scheiding, een chronische ziekte… Ingrijpende gebeurtenissen in een leven kunnen grote gevolgen hebben op seksueel gebied. Professionals moeten daar ook oog voor hebben.

 
 
 

Expertise

De seksuele levensloop van geboorte tot overlijden is mijn specialisatie. Ik houd me bezig met literatuuronderzoek en grootschalige bevolkingsstudies. Ook ben ik projectleider van ‘Seks onder je 25e’ en ‘Seksuele gezondheid in Nederland’, voor het programma kennisontwikkeling van Rutgers de grootste projecten.

Korte biografie

Als senior onderzoeker heb ik een aantal literatuurstudies naar seksuele ontwikkeling uitgebracht, zoals het in 2003 verschenen ‘Seks in de Groei’ en ‘Van alle leeftijden’ in 2014. ‘Seks onder je 25e’ kwam in 2005, 2012 en 2017 uit, een grootschalig bevolkingsonderzoek naar de seksuele gezondheid van jongeren tussen de 12 en 25 jaar. In 2017 werd ook ‘Seksuele Gezondheid in Nederland, onder volwassenen van 18 tot 80 jaar, weer uitgevoerd.

In 2010 promoveerde ik op een proefschrift over de rol van ouders bij de seksuele ontwikkeling van kinderen. Jaarlijks publiceer ik artikelen in vaktijdschriften en (inter)nationale wetenschappelijke tijdschriften. Ik ben lid van de International Academy of Sex Research en lid van de Nederlandse Vereniging voor Seksuologie. Regelmatig houd ik lezingen op symposia en congressen.

Publicaties