Corporate film

Hanneke de Graaf

Onderzoeker en projectleider

Een zwangerschap, scheiding, een chronische ziekte… Ingrijpende gebeurtenissen in een leven kunnen grote gevolgen hebben op seksueel gebied. Professionals moeten daar ook oog voor hebben.

 
 
 

Expertise

De seksuele ontwikkeling van kinderen en volwassenen is mijn specialisatie. Ik houd me bezig met literatuuronderzoek en grootschalige bevolkingsstudies. Ook ben ik projectleider van ‘Seksuele gezondheid in Nederland’, voor de afdeling onderzoek van Rutgers misschien wel het grootste project.

Korte biografie

Als senior onderzoeker heb ik een aantal literatuurstudies uitgebracht, zoals het in 2003 verschenen ‘Seks in de Groei’ en ‘Van alle leeftijden’ in 2014. ‘Seks onder je 25e’ kwam in 2005 en 2012 uit, een grootschalig bevolkingsonderzoek naar de seksuele gezondheid van jongeren tussen de 12 en 25 jaar. Ik doe ook onderzoek naar de ervaringen van jongeren met seksualiteit op internet.

In 2010 promoveerde ik op een proefschrift over de rol van ouders bij de seksuele ontwikkeling van kinderen. Jaarlijks publiceer ik artikelen in vaktijdschriften en (inter)nationale wetenschappelijke tijdschriften. Ik ben lid van de International Academy of Sex Research en bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Seksuologie. Regelmatig houd ik lezingen op symposia en congressen

Publicaties