corporate header

Ciel Wijsen

Manager Onderzoek

Een goed begrip van hoe het gaat met de seksuele gezondheid vormt de basis van al ons werk.

 

Expertise

Als manager Onderzoek ben ik verantwoordelijk voor de programmering en de uitvoering van onderzoek van Rutgers: kwantitatief (monitor) onderzoek, kwalitatief verdiepend onderzoek, registratieonderzoek, effectstudies en theoretische onderbouwingen van interventies. In alle gevallen is ons onderzoek praktijkgericht, dat wil zeggen dat we het belangrijk vinden om de praktijk te betrekken bij ons onderzoek Ik stuur een team van onderzoekers aan en ben eindverantwoordelijk voor de kwaliteit van het onderzoek. Daarnaast draag ik er zorg voor dat de onderzoeksresultaten vertaald worden voor de praktijk en terecht komen waar ze nodig zijn om evidence based te kunnen werken.

Korte biografie

Ik ben opgeleid tot sociaal psycholoog en ik heb een postdoctorale opleiding tot demograaf gedaan. Aan de Universiteit van Amsterdam ben ik gepromoveerd op een proefschrift naar de besluitvorming van vrouwen die op oudere leeftijd moeder worden. Sinds 2003 ben ik werkzaam bij Rutgers. Eerst als senior onderzoeker op de thema’s anticonceptie, tienermoeders en abortus. Later werd ik hoofd van het programma Anticonceptie en Abortus. Sinds 2010 ben ik als manager onderzoek meer generiek aan het werk. Het verbeteren van de kwaliteit van praktijkgericht onderzoek en het op diverse manieren verspreiden van onze onderzoekskennis zijn mijn speerpunten.

Ik ben lid van het platform Soa en Seksuele gezondheid en referent voor het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Psychosomatic Obstetrics & Gynecology. 

Publicaties