Organisatie groep mensen

Landenkantoren

In de meeste gevallen begeleidt Rutgers de projecten in ontwikkelingslanden vanuit Utrecht. Maar in Pakistan, Indonesië en Oeganda zijn de programma’s zo uitgebreid dat een lokaal kantoor efficiënter werkt.

Indonesië: vechten tegen taboes

In een land waar het verstrekken van gratis condooms onmiddellijk protest oproept en vier op de tien huwelijken worden gesloten tussen minderjarigen is een landenkantoor van Rutgers geen overbodige luxe. Het staat in Jakarta.

Samenwerking is de sleutel voor kleine doorbraken in het grootste moslimland ter wereld. Onder de naam ‘Aliansi Satu Visi’ (One Vision Alliance) probeert Rutgers met een tiental partnerorganisaties op het gebied van seksuele rechten taboes te doorbreken en de overheid aan te zetten tot beleid dat seksuele en reproductieve gezondheid en rechten waarborgt. 

 

Groepje jongeren (Foto: Fleur Koning)

Ook op lokaal en provinciaal niveau is de alliantie actief. Bijvoorbeeld om jongeren te informeren over relaties en seksualiteit en hulp te bieden aan slachtoffers van seksueel geweld.

Jongeren zijn de toekomstige leiders van Indonesië en omdat 1/5 van de totale bevolking uit jongeren bestaat, geloven wij dat we verschil maken door ze op een zinvolle manier te betrekken.

 
Manager landenkantoor Indonesië

www.rutgers.id 

Pakistan 

Rutgers werkte tot en met 2018 in Pakistan. Het richtte zich op jonge mensen, want 33% van de Pakistaanse bevolking is tussen de 10 en 24 jaar. Voor hen maakte Rutgers in Pakistan een verschil door seksuele vorming in het onderwijs te stimuleren. En door hulpverleners aan te sporen om jongeren serieus te nemen en daadwerkelijk te helpen in plaats van ze weg te sturen omdat ze te jong zijn, of niet getrouwd.

Ook gedragsverandering was een belangrijke focus voor het landenkantoor in Pakistan: bij de jongeren zelf, hun ouders en hun docenten, maar ook bij journalisten en politici.

“Als wij de seksuele en reproductieve gezondheid en rechten van jongeren versterken, geven wij hen een betere toekomst. Niet alleen fysiek, mentaal en emotioneel, maar ook als het gaat om het aanpakken van hiv & aids.”

 
 
Manager landenkantoor Pakistan

 

Vietnam

Rutgers werkte tot en met 2013 in Vietnam. Bijna twee decennia lang. Toen Vietnam zich ontwikkelde tot een midden-inkomenland, kwam het niet langer in aanmerking voor (financiële) ondersteuning voor het verbeteren van de seksuele en reproductieve gezondheid en rechten.

Meer informatie over ons werk in Vietnam is te vinden op de Engelstalige website.

Samenwerken met Rutgers?

Wilt u bijdragen aan ons werk? Of ziet u andere mogelijkheden voor een samenwerking? Wij horen het graag!

Contact