Man die de krant leest

LEFgozers

LEFgozers is een serie workshops met jongens, gegeven in het jongerenwerk of op school. Deze training gaat over mannelijkheid, machogedrag en groepsdruk. We bieden een training om LEFgozers te kunnen geven.

Sexting, homo-negativiteit, meisjes lastig vallen op straat, drank en drugsgebruik, slechte schoolprestaties, jongens staan niet altijd heel positief op ons vizier. Een kwestie van boys will be boys of is er iets anders aan de hand? LEFgozers (voorheen Beat the Macho) gaat over mannelijkheid, machogedrag en groepsdruk.

 

Om LEFgozers te kunnen geven volgt u eerst een train de trainer.

Waarom over mannelijkheid en machogedrag?

Veel jongens strugglen in de puberteit met mannelijkheid. Ze willen cool zijn om erbij te horen en respect te krijgen van vrienden. Maar ze voelen ook eenzaam of onbegrepen, als ze hun gevoelens niet kunnen tonen en zichzelf niet kunnen zijn.
LEFgozers stelt de machonorm ter discussie en biedt ruimte voor nieuwe, meer positieve vormen van mannelijkheid. Vaak is dit een kant die wel al bij jongens aanwezig is, maar die ze minder snel laten zien omdat ze niet zeker zijn of dat geaccepteerd gedrag is voor een jongen. 

Inhoud van de workshops LEFgozers

LEFgozers (voorheen Beat the Macho) is een serie workshops met jongens tussen de 14 en 18 jaar waarin de machonorm ter discussie komt te staan en ruimte komt voor nieuwe, meer positieve vormen van mannelijkheid. Hiermee draagt LEFgozers bij aan: 

 

 

  • het voorkomen van (seksueel) grensoverschrijdend gedrag,
  • het vergroten van de acceptatie van LHBT’s,
  • een gezonde (seksuele) ontwikkeling van de jongens zelf.

Met interactieve oefeningen en opdrachten ontdekken jongens hoe ze zelf invulling kunnen geven aan hun mannelijkheid. Door elkaar en andere jongens hierin te adviseren, komt er een gesprek tussen jongens op g