man leest krant

Vrienden van Rutgers diner 2019

Tijdens de Dutch Design Week 2019 bracht Rutgers dertig tafelgasten met verschillende achtergronden bij elkaar tijdens een exclusief diner. Met de Vrienden van Rutgers vormen we een ambassadeursnetwerk van professionals die opkomen voor de rechten van mensen op de thema’s anticonceptie, veilige abortus, seksuele vorming en seksuele grensoverschrijding. Zowel in Nederland, als ver over onze landsgrenzen heen.

Foto's: Sas Schilten

Ieder jaar voegen we een nieuwe lichting Vrienden toe aan het bestaande netwerk. Tijdens het diner maken we kennis met elkaar en onderzoeken we nieuwe manieren om onze stem te laten horen in het maatschappelijk debat, waarbij we een actief vriendennetwerk mobiliseren om op te treden als ambassadeurs.

Onder de noemer ‘(mis)conception’ gingen we dit keer in gesprek over o.a. anticonceptiemethodes, taboes en gedeelde verantwoordelijkheid. Gastsprekers waren Justine van de Beek (Jongerenambassadeur Seksuele en Reproductieve Gezondheid bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken), Devika Partiman (sociaal activiste en oprichter Stem op een Vrouw), Peter van de Graaf (industrieel ontwerper en directeur CHOICE – every child desired). Het diner vond plaats in het NatLab; de locatie waar de knappe koppen van Philips zich in de vorige eeuw bogen over het fenomeen van het vrouwelijk orgasme.

We werkten samen met social design studio Joes+Manon. Zij ontwierpen voor ons een experience diner, waarbij alles ontworpen is: van tafelkleed tot interpersoonlijke interactie tot servies tot het eten en drinken.

 

Reacties

Over Rutgers

Twitter

Volg ons op Twitter
Rutgers en de Postcode Loterij

Jaarlijks ontvangt Rutgers steun van de Nationale Postcode Loterij en haar deelnemers