man leest krant

Speciale eenmalige gratis workshop voor LEFgozers

Rutgers betrekt jongens en mannen als deel van de oplossing voor de strijd tegen geweld tegen vrouwen. Onze workshopserie LEFgozers is een mooi voorbeeld. Wil jij ook met jongens aan de slag? Maak kans op de speciale gratis workshop in het kader van #OrangeTheWorldNL.

Rutgers is partner van het Deltaplan, een groeiende maatschappelijke beweging van organisaties die jongens en mannen betrekken bij de strijd tegen geweld tegen vrouwen.

Een van de manieren waarop Rutgers jongens en mannen betrekt is door het gesprek aan te gaan met jongens over mannelijkheid en machogedrag, zoals bijvoorbeeld in de workshopserie LEFgozers. 

We geven mannen die met jongens in gesprek willen gaan over mannelijkheid en machogedrag graag een steuntje in de rug. Daarom kun je kans maken op een gratis training om met LEFgozers aan de slag te gaan!

LEFgozers

LEFgozers

Zonder toestemming doorsturen van naaktfoto’s, homo ‘grapjes’ maken, meisjes lastig vallen op straat of tijdens het uitgaan, jongens staan niet altijd heel positief op ons vizier. Een kwestie van boys will be boys? Veel jongens strugglen in de puberteit met mannelijkheid. Aan de ene kant willen ze cool zijn om erbij te horen en respect te krijgen van vrienden. En voldoen aan de ‘machonorm’ levert respect op. Aan de andere kant hebben ze het gevoel hierdoor niet zichzelf te kunnen zijn.

Daarom is het belangrijk om met jongens over mannelijkheid en machogedrag te praten. Niet alleen om jongens te versterken hun eigen koers te varen en om te gaan met groepsdruk, maar ook om seksueel ongewenst gedrag te voorkomen en de acceptatie van LHBTi te vergroten.

Gratis training!

Werk jij met jongens en wil je met LEFgozers aan de slag? Meld je dan aan voor de gratis LEFgozers training donderdag 16 januari 2020. De training is van 9:00 – 17:00 en wordt gegeven bij Rutgers in Utrecht (vlakbij Station Utrecht Centraal).

De workshopserie LEFgozers stelt de machonorm ter discussie en biedt ruimte voor nieuwe, meer positieve vormen van mannelijkheid. Vormen die wel al bij jongens aanwezig zijn, maar die ze minder snel laten zien omdat ze niet zeker zijn of dat geaccepteerd gedrag is voor een jongen. De workshops zijn geschikt voor op school, in het jongerenwerk of binnen de jeugdzorg. 

Meld je aan

Inschrijven kan tot en met 10 december 2019. Het aantal plekken is beperkt, dus het kan zijn dat we moeten loten. We laten uiterlijk 17 december weten of je een plek hebt.

Meld je aan voor de training    

Generatie Ja… en? 

Ben je geïnspireerd en wil je zelf meer doen? Bekijk de publiekscampagne ‘Generatie Ja… en?’ van Rutgers en Atria. Stereotiepe normen dragen nog te vaak bij aan fysiek, seksueel en online geweld. In de campagne ‘Generatie Ja… en?’ rekenen jongeren tussen de 17 en 23 jaar af met stereotiepe normen voor mannelijkheid, vrouwelijkheid en seksualiteit én met grensoverschrijdend gedrag. 

Reacties