Rutgers lanceert videoreeks ter ere van 50-jarig bestaan

UTRECHT – Rutgers lanceert vandaag de online videoreeks ‘Vijf ongelezen berichten’ ter ere van haar 50-jarig bestaan. De videoreeks is bedoeld voor jongeren en geeft een eigentijds beeld van het werk van Rutgers. Vanmiddag ontving Zijne Majesteit de Koning op de jubileumbijeenkomst in Utrecht het eerste exemplaar uit handen van Ton Coenen, directeur Rutgers. Tijdens de bijeenkomst sprak moderator Sophie Hilbrand (presentator BNNVARA) met professionals, beleidsmakers en jongeren over de ontwikkeling van seksualiteit in Nederland en over de rol die Nederland speelt in het buitenland. Ook werd de winnaar van de studentenwedstrijd ‘Seksuele Vorming 2030’ bekend gemaakt.

Vijf ongelezen berichten 

In de videoreeks ‘Vijf ongelezen berichten’ richt de 22-jarige Anne Bosveld, spoken word artist, zich in briefvorm tot vijf jongeren afkomstig uit alle delen van de wereld. “Op geheel eigen wijze en in de voor haar kenmerkende rauwe, ongepolijste stijl brengt Anne complexe problematieken terug tot toegankelijke, herkenbare situaties die zich dagelijks afspelen in de wereld van jongeren,” zegt Ton Coenen. In de videoreeks komen de vijf kernthema’s van Rutgers aan bod: seksuele vorming, anticonceptie, veilige abortus, seksueel geweld en bevolkingsgroei. De videoreeks staat op de jubileumwebsite www.rutgers50.international

Foto: Albert Nieboer

Zijne Majesteit de Koning en Rutgers directeur Ton Coenen (Foto: Albert Nieboer)

De winnaars van de Challenge Seksuele Vorming 2030: Dorien van der Deen, Ramon Louwes en Sylvia van de Tempel met Sophie Hilbrand en Goedele Liekens. (Foto:David Jagersma)

Challenge Seksuele Vorming 2030

Voor de speciale wedstrijd ‘Seksuele Vorming 2030’ blikten groepjes studenten vooruit op de toekomst van seksuele vorming. Hoe ziet seksuele vorming anno 2030 eruit? Dorien van der Deen, Ramon Louwes en Sylvia van de Tempel zijn met hun concept ‘Adam&Eva-box’ door de jury, onder leiding van Goedele Liekens, bekroond als meest creatief en innovatief. Hun concept? Ouders ontvangen op consultatiebureaus een speciale blackbox met hologram, zodat zij al vanaf jonge leeftijd met hun kinderen, andere ouders en experts in gesprek kunnen gaan over seksualiteit. 

Over Rutgers

Rutgers zet zich in voor goede seksuele vorming aan jongeren, voor verbeterde toegang tot anticonceptie en veilige abortus en voor de preventie van seksueel geweld. De organisatie werkt aan de verbetering van seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRGR) van jongeren onder de 30 jaar in Nederland en in Afrika en Azië. Ton Coenen: “Het werk van Rutgers is onderdeel van de Nederlandse identiteit, die eigen keuzes rond seksualiteit en een gezonde bevolkingsopbouw hoog in het vaandel heeft staan.” Meer informatie over het 50-jarig jubileum van Rutgers staat op www.rutgers.nl/50

Reacties