kranten

Persbericht: Blaricum College uit Venlo wint de Lovebuzz-award. Leerlingen uitgedaagd om te praten over liefde, relaties en seksualiteit

UTRECHT – Leerlingen van het Blaricum College praten eerlijk en open over liefde, relaties en seksualiteit. Van de 78 scholen die in de Lovebuzz van Rutgers de Lovebuzz-game speelden, scoorde de middelbare school uit Venlo het hoogst. De winnende klas ontving zojuist de Lovebuzz-award 2012-2013 uit handen van Lovebuzz-ambassadeur en rapper Bollebof.

Ook winnen zij een knallend schoolfeest. Na afloop van de prijsuitreiking trad Bollebof voor het eerst op met zijn speciaal voor de Lovebuzz geschreven nummer.

De Lovebuzz is een omgebouwde truck die langs scholen toert. Eersteklassers worden er via een interactieve game uitgedaagd om in gesprek te gaan over liefde, relaties en  seksualiteit. De Lovebuzz sluit aan bij de belevingswereld van pubers en zet ze aan om over alledaagse situaties na te denken. Scholen zijn enthousiast; inmiddels hebben 540 klassen meegedaan.

Speciale nieuwe song Bollebof

Bollebof lanceerde vandaag zijn nieuwe Lovebuzz-song die hij speciaal voor het Lovebuzz-project schreef. De clip van Bollebof is te bekijken via Lovebuzz.nl. Met een prijsvraag op de website kunnen jongeren een mini-tablet én een meet & greet met Bollebof.

Prijzen

Ook de scholen op plaats nummer twee t/m vijf vallen in de prijzen. Het Montessori College Twente uit  Hengelo, PSG Da Vinci College uit Purmerend, het Carolus Clusius College uit Zwolle en het Leonardo College uit Leiden winnen een bezoek aan het Science Center NEMO in Amsterdam met de speciale expositie Teenfacts over de puberteit. Lovebuzz-ambassadeur Bollebof feliciteert alle klassen met hun prestatie.

Lovebuzz

Liefde, seksualiteit en relaties? Wordt daar open over gepraat in de klas? Met de Lovebuzz wel! De Lovebuzz  is een effectieve, interactieve, veilige en vooral ook laagdrempelige ontdekkingsreis voor leerlingen en vormt de opmaat voor Lang leve de Liefde, een lesmethode over deze thema’s voor het voortgezet onderwijs. 
In het afgelopen schooljaar bezochten al meer dan 14.000 leerlingen de Lovebuzz. De Lovebuzz rijdt nog tot het einde van dit schooljaar. Middelbare scholen kunnen hun klas(sen) opgeven voor gratis deelname via www.lovebuzz.nl. Kijk voor meer info op www.lovebuzz.nl of bekijk het filmpje over de Lovebuzz.

Leerlingen van Blariacum College uit Venlo winnen Lovebuzz-award


Noot voor de redactie:
Bij de communicatieafdeling van Rutgers kunt u 2 rechtenvrije foto’s opvragen van de prijsuitreiking en van Bollebof. Fotograaf is Bram Muller. Op de foto hier staan: Ineke van der Vlugt (Rutgers), Ton Sipkens (Blariacum College), Gonnie staaks en Marion Vullings (GGD Limburg Noord), jongeren van de winnende klas en Bollebof.

De Lovebuzz is een initiatief van Rutgers en is mogelijk gemaakt met financiering van de Nationale Postcode Loterij. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Communicatie (Rutgers): (030) 231 34 31 of info@lovebuzz.nl.

Up-to-date worden gehouden over de Lovebuzz? Ga naar www.lovebuzz.nl/pers

Reacties