Onze nieuwe directeur: Ton Coenen

Met ingang van 1 januari 2016 wordt Ton Coenen de nieuwe directeur van Rutgers. De Raad van Toezicht ziet in hem een daadkrachtig directeur die de organisatie met grote betrokkenheid zal gaan leiden. Hij volgt Dianda Veldman op, die thans directeur is van patiëntenfederatie NPCF.

Ton Coenen (1963) was 12 jaar directeur van het Aids Fonds, Soa Aids Nederland en STOP AIDS NOW!. Daarvoor heeft hij gewerkt voor onder meer GGD Nederland en Stichting Soabestrijding. Tot het einde van het jaar is hij bestuurslid van het Global Fund to Fight Aids, Tuberculosis and Malaria. Ton heeft een master in Gezondheidswetenschappen en in Public Management.

 

“Met zijn kennis, netwerk en jarenlange ervaring op het gebied van seksuele en reproductieve gezondheid en rechten zal Ton van grote waarde zijn voor de uitdagingen waar we de komende jaren voor staan,” licht Rutgers voorzitter Andrée van Es de keuze voor Ton Coenen toe.

 

Ton kijkt ernaar uit om aan het roer te staan van een organisatie die, geworteld in Nederland, werkt aan de seksuele gezondheid en rechten van mensen wereldwijd.

 

“Elk jaar worden in Nederland 200.000 jongeren seksueel actief. Het is belangrijk dat zij de juiste kennis en vaardigheden hebben. Vier van de tien Nederlandse vrouwen hebben ooit te maken gehad met seksueel geweld of met seksuele grensoverschrijding. Homoseksualiteit is in bijna 80 landen bij wet verboden. Wereldwijd krijgen 200 miljoen vrouwen niet de seksuele gezondheidszorg die ze nodig hebben. Terwijl we weten dat we voor elke euro die we investeren in seksuele en reproductieve gezondheid gemiddeld 20 euro besparen. Het zijn slechts voorbeelden van de vele uitdagingen waar we in de wereld voor staan, en waarop ik met Rutgers wil strijden voor verbetering,” aldus Ton.
 

Reacties