kranten

Nieuw in het Schooltv-weekjournaal: dokter Corrie

Vanaf vrijdag 6 september 2013 om 11.00 uur (Zapp) start het Schooltv-weekjournaal een nieuwe rubriek over puberteit: dokter Corrie, hilarisch vertolkt door Martine Sandifort. Zij is op televisie onder meer bekend van Koefnoen en het NTR programma Het Klokhuis. Bij deze nieuwe rubriek heeft Rutgers inhoudelijk advies gegeven.

Dokter Corrie werkt online en heeft contact met allerlei bekende Nederlanders. Zij vertellen aan Corrie hoe zij de puberteit hebben ervaren. In een kort intermezzo behandelt dokter Corrie wekelijks onderwerpen als verliefd zijn, ongesteld worden en je grenzen aangeven. Leerlingen kunnen ook vragen sturen naar dokter Corrie.

Lesgeven over seksualiteit

Sinds december 2012 moeten leerkrachten in het basisonderwijs verplicht lesgeven over seksualiteit. Met ‘Dokter Corrie’ biedt het Schooltv-weekjournaal leerkrachten en scholen een vertrekpunt om in de klas op een zorgvuldige en veilige manier verder te praten over puberteit, relaties en seksualiteit.

Bespreekbaar

Op meer dan 75% van de basisscholen praat presentator Jurre Bosman leerlingen in groep 7 en 8 wekelijks bij over het nieuws en de achtergronden. Het Schooltv-weekjournaal betrekt kinderen bij wat er in de wereld gebeurt en maakt gevoelige, maatschappelijke onderwerpen bespreekbaar op een begrijpelijk niveau.

Reacties