Minister Ploumen toont leiderschap

Rutgers is verheugd over het initiatief van Minister Ploumen om het voortouw te nemen de gevolgen van de Global Gag Rule op te vangen. Ze laat zien dat Nederland, in de beste Nederlandse traditie, een vooraanstaande rol wil spelen op het gebied van seksuele en reproductieve rechten en gezondheid. Het besluit van president Trump om de financiering van alles wat aan abortus raakt stop te zetten, raakt miljoenen vrouwen en meisjes. Ploumens voorstel is dan ook hard nodig.

Nu is het aan de minister, de Nederlandse politiek, aan Rutgers, aan onze internationale partners en vooral de internationale gemeenschap om door te zetten.

We zullen de internationale gemeenschap moeten overtuigen bij te dragen aan dit fonds, we zullen de opvolger van Ploumen (na de verkiezingen op 15 maart) eraan moeten houden.

Rutgers en haar partners zullen de komende tijd graag met minister Ploumen alles eraan doen om dit fonds een succes te laten worden. Want de gezondheid en de keuzevrijheid van miljoenen vrouwen en meisjes staat op het spel.

Minister Ploumen (foto: Arenda Oomen)

 

Lees ook

Reacties