Man leest krant

Minister Asscher 'Ambassadeur van Zorgende Vaders'

Minister Asscher van Sociale Zaken ontving vanochtend (17 juni 2015) het Nederlandse landenrapport van State of the World’s Fathers op het kinderdagverblijf De Kleine Wereld in Amsterdam.

Rutgers Directeur Dianda Veldman vroeg hem als ‘Ambassadeur van Zorgende Vaders’ zich hard te maken voor een verdere uitbreiding van vaderschapsverlof zodat Nederland niet langer het ‘lelijke eendje van Europa’ zou zijn.

De minister die net zelf zijn kinderen naar school had gebracht benadrukte het belang van betrokken vaders voor de samenleving, maar gaf ook aan hoe politiek moeilijk de verder uitbreiding van vaderschapsverlof ligt. 

Asscher: "Betrokken vaders zijn goed voor onze samenleving, kinderen, vrouwen én vaders zelf. Erg goed dat sommige werkgevers al kraamverlof voor vaders verder uitbreiden."

Rapport State of the World's Fathers

Het rapport State of The World's Fathers is een internationaal rapport dat vaderschap in landen overal ter wereld vergelijkt, juist om van elkaar te leren hoe het beter kan. Zo weten we dat mannen die meer betrokken zijn bij de opvoeding van hun kinderen minder arm zijn en minder geweld gebruiken. Het landenrapport over Nederland  is onderdeel van het internationale rapport. Dit rapport is overhandigd aan Minister Asscher van Sociale Zaken.

Het rapport laat zien dat een cultuuromslag nodig is, zodat mannen hun vaderrol beter op kunnen pakken. Maar dat vaders tegelijk deze cultuuromslag afwachten en niet uit eigen beweging voor meer zorg kiezen. Volgens Rutgers moet de Nederlandse politiek en het bedrijfsleven hun verantwoordelijkheid nemen door te zorgen voor een vaderschapsverlof dat past bij een modern en geëmancipeerd land.

Lees meer in dit artikel: Vaderschap in de Wereld: Nederlandse vaders wachten cultuurverandering af

Asscher bij kinderdagverblijf (foto Ed Lonnée)

Foto Ed Lonnée, eigendom Rutgers

 

 

Bekijk het videofragment van de NOS:Interview met Minister Asscher

Reacties

Over Rutgers

Twitter

Volg ons op Twitter
Rutgers en de Postcode Loterij

Jaarlijks ontvangt Rutgers steun van de Nationale Postcode Loterij en haar deelnemers