kranten

Lovebuzz: 10.000e leerling-bezoeker gepasseerd

De Lovebuzz is nu al een groot succes: schooljaar 2012/ 2013 is al helemaal volgeboekt en ook voor 2013/2014 zijn er al boekingen tot en met april. De 10.000e leerling is in mei 2013 over de drempel van de Lovebuzz gestapt. Afgezien van het feit dat het duidelijk storm loopt met de boekingen, is er meer te vertellen over de resultaten tot nu toe.

Sinds oktober 2012 toert de buzz langs vmbo-scholen. Scholieren spelen dan de interactieve game zodat ze ontdekken wat ze vinden van liefde, seksualiteit en relaties.

De tussenstand van 1 mei geeft aan dat de Lovebuzz:

  • 94 dagen heeft getoerd, waarbij de buzz 63 scholen bezocht;
  • 10.487 leerlingen heeft bereikt en de game in 453 klassen is gespeeld;
  • 24 GGD-regio’s heeft aangedaan.

Dit is nog maar een kleine greep; er zijn meer mijlpalen geweest in het eerste jaar.

Winnen

Scholieren zijn enthousiast en doen vol overgave mee aan de game. Docenten zijn verrast over de openhartigheid van hun leerlingen. Onderwerpen als ‘uit de kast’ komen en wensen en grenzen aangeven, worden niet geschuwd. Extra motiverend voor de leerlingen is dat ze een schoolfeest kunnen winnen. De leerlingen spelen in de buzz tegen elkaar en van één school strijden de klassen onderling om de eerste plek. Uiteindelijk draait het om welke school de hoogste score heeft. Die school wint dan het schoolfeest. Momenteel staat klas H2T van het Blariacumcollege uit Venlo op kop.

Song

De Lovebuzz heeft ook een ambassadeur: de Rotterdamse rapper Bollebof, bepaald geen onbekende bij de jongeren. Hij voelt zich nauw betrokken met de jongeren en zal zijn bekendheid inzetten om de thema’s van de Lovebuzz voor het voetlicht te brengen. Daarvoor schreef hij bijvoorbeeld een speciale Lovebuzz-song die binnenkort te horen zal zijn.

Plannen

Er is duidelijk veel gebeurd sinds we van de Nationale Postcode Loterij hoorden dat ze het projectvoorstel goedkeurden en de Lovebuzz gingen financieren. Maar het Lovebuzz-team zit niet stil. Kijk op lovebuzz.nl voor de verdere plannen.

Reacties