kranten

Johannes Rutgers Lezing: Baas in eigen Bed

Op 4 september 2014 (World Sexual Health Day) organiseert Rutgers de vierde Johannes Rutgers Lezing in Amsterdam. Prof. Dr. Kim Putters geeft onder de noemer ‘Baas in eigen Bed' een lezing over de sociaal en culturele ontwikkelingen in Nederland als het gaat om seksualiteit.

Kim Putters is directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau, hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en voormalig lid van de Eerste Kamer.

Dutch approach

De ontwikkelingen in Nederland in de afgelopen decennia hebben geleid tot een open, positieve benadering van seksualiteit. Een klimaat waarin we seksualiteit al van jongs af aan bespreekbaar maken. Internationaal staat deze benadering bekend als ‘The Dutch Approach’.

In zijn lezing duidt Kim Putters die ontwikkelingen vanuit een sociaal en cultureel perspectief. Waarom zijn wij vooruitstrevend als het gaat om seks? Wat betekent emancipatie voor relaties en seksualiteit? Hoe zichtbaar zijn de normen in de samenleving? En wat staat Nederland in de komende jaren te wachten?

Columns

Na de lezing gaat moderator Sofie van den Enk (radio-en tv-presentatrice bij de KRO)  in gesprek met verschillende gasten en met de zaal over de vraag of én hoe we deze ontwikkelingen in Nederland kunnen afspiegelen tegen andere landen, bijvoorbeeld de Verenigde Staten. En hoe zit het nou eigenlijk met Nederland als gidsland? De discussies worden aangewakkerd door gelegenheidscolumnisten Frans Verhagen (journalist, publicist en Amerika-deskundige) en Femke Halsema (auteur, programmamaker ‘Seks en de zonde’ en voormalig politica).

Reacties

Over Rutgers

Twitter

Volg ons op Twitter
Rutgers en de Postcode Loterij

Jaarlijks ontvangt Rutgers steun van de Nationale Postcode Loterij en haar deelnemers