kranten

De Lovebuzz: wat vinden leerlingen ervan?

Sinds oktober rijdt de Lovebuzz langs middelbare scholen in Nederland. Tijdens een bezoek aan de LoveBuzz ontdekken brugklassers in een interactieve game wat ze vinden van liefde, seksualiteit en relaties. Wat vinden de leerlingen hier tot nu toe zelf van?

Onderzoek

Onderzoek is belangrijk bij de Lovebuzz. Bijvoorbeeld hoeveel jongeren de Lovebuzz bezoeken. Dat houden we goed in de gaten. Ook volgen we voortdurend wat de media erover schrijven of zeggen. Binnenkort start de Erasmus Universiteit met een onderzoek naar de effecten van de Lovebuzz. Maar we willen ook weten wat de jongeren zelf van de Lovebuzz vinden. Vinden ze de Lovebuzz leuk en interessant? Vinden ze de opdrachten duidelijk? De tussenstand is nu bekend.

Enthousiast

De leerlingen zijn over het algemeen erg enthousiast over de Lovebuzz. Ze vinden de voorbereidende les leuk en het bezoek aan de Buzz zelf, er is een goede sfeer, de Lovebuzz ziet er mooi uit en de begeleiding is goed. Ook vinden ze het tempo waarop de verschillende games elkaar opvolgen goed. En na afloop? Dan voelen de meeste leerlingen zich vrolijk, ontspannen en op hun gemak. 70% van de jongens en 81% van de meisjes vindt dat alle brugklassers in Nederland de Lovebuzz zouden moeten bezoeken.

Tips

De laatste vraag van de procesevaluatie was “Is er nog iets wat je graag wilt vertellen, of heb je nog tips voor ons?” De meeste jongeren die hier iets invulden, gaven de Lovebuzz complimenten, zoals “Alles was cool”, “Het is zeker gezellig en leuk!”, “Kom nog eens een feestje bouwen” en “Ga zo door!”. De belangrijkste verbeterpunten die ze noemden, waren dat we stoelen neer moeten zetten, dat iedereen iets zou moeten winnen, dat het warm was in de Lovebuzz en dat je gemakkelijk bij elkaar kunt afkijken. Stoelen neerzetten is helaas geen optie, dat zou ten koste gaan van de interactiviteit van het spel. De Lovebuzz-crew gaat wel kijken naar een oplossing voor de andere aanbevelingen.

Meer weten? Kijk op www.lovebuzz.nl

Reacties