Condoomwinkel met pashokje op Utrecht CS

Om het condoom populairder te maken, opende Soa Aids Nederland vandaag een condoomwinkel met pashokje op Utrecht Centraal Station. Goede actie en hard nodig, want bij losse contacten gebruikt 5 op de 10 mannen en 4 op de 10 vrouwen geen condoom, blijkt uit ons onderzoek Seksuele gezondheid in Nederland 2017. Hierdoor lopen ze niet alleen risico op soa, maar ook op onbedoelde zwangerschap. Het condoom is nou juist een anticonceptiemethode waarin de man zijn verantwoordelijkheid kan nemen in het voorkomen van onbedoelde zwangerschap.

Condoom pop-upstore op Utrecht CentraalOp station Utrecht trekt de pop-up condoomstore behoorlijk de aandacht, zo valt te lezen op nos.nl

Rutgers ondersteunt de actie van Soa Aids Nederland van harte. Het bevorderen van het gebruik van condooms draagt bij aan een gedeelde verantwoordelijkheid van mannen en vrouwen voor anticonceptiegebruik. Door een condoom te gebruiken bij losse contacten leggen mannen het voorkomen van een onbedoelde zwangerschap niet bij vrouwen neer. 

Ervaringsverhaal: 'Zorgen over zwangerschap merkte ik nooit bij mannen'

Reacties