kranten

23 september: Dag van de biseksualiteit

Vandaag is het de dag van de biseksualiteit. Over de hele wereld worden op of rond deze dag seminars, debatten en filmavonden georganiseerd. Dit om te laten zien dat het okay is om bi te zijn.

Soms wordt gedacht dat het gemakkelijker is om biseksueel te zijn dan homoseksueel of lesbisch, omdat je als bi ‘voor de helft hetero’ bent. Zo simpel ligt het echter niet. Er bestaan nog veel vooroordelen over biseksualiteit. Bijvoorbeeld dat het niet écht bestaat, dat biseksuelen eigenlijk homo’s zijn die nog in de kast zitten. Of dat je als lesbo of homo geen relatie met een bi moet aangaan, omdat je dan verlaten wordt voor iemand van het andere geslacht.

Biseksualiteit benoemen

Uit onderzoek van Rutgers bleek dat biseksuele jongeren last hebben van dit soort vooroordelen. Ze blijven lang twijfelen over hun seksuele voorkeur omdat ze het gevoel hebben te moeten ‘kiezen’. Of ze kennen geen biseksuele rolmodellen. Daarom vindt Rutgers het belangrijk om in onderzoek apart aandacht te besteden aan biseksuele jongeren en volwassenen. Op Sense.info vind je o.a. informatie over biseksualiteit. Daar wordt biseksualiteit net zozeer benoemd als homoseksualiteit.

Reacties