10 meiden aan zet

In de 10 dagen voor naar de overhandiging van het Wereldbevolkingsrapport 2016 hebben we 10 meiden van 10 jaar gevraagd hoe ze over de toekomst denken van henzelf maar ook van andere meiden in de wereld.

Op 10 oktober begon Sophie. Op 11 oktober - internationale meisjesdag - nam Anna het stokje over. Op 12 oktober zijn Wieke en Danique. Zij hebben samen wat te zeggen. En op 13 oktober is Loujein aan het woord en op de 14e Kyra. Saniya en Vanity doen op de 15e samen hun zegje. Op 16 oktober zijn Joy, Lisa en Loujien aan de beurt. Op 17 oktober Danique en Wieke nog eens. En op 18 oktober komt Fardau aan het woord. Voor 19 oktober Loujien nog een keer.

Sophie (10) vindt dat meisjes gewoon hetzelfde kunnen zijn als jongens, dat meiden gewoon naar school moeten kunnen.

Anna (10) vindt dat kinderen hun eigen keuzes  moeten kunnen maken. Dat ze zelf mogen weten of en met wie ze later trouwen.

Wieke (10) en Danique (10) vinden het niet goed als alleen mannen de baas zijn. Ook vrouwen moeten gewoon burgemeester of president zijn.

Loujein (10) vindt het belangrijk dat alle meisjes van de wereld naar school gaan. Alle meisjes moeten hun dromen kunnen waarmaken.

Kyra (10) vindt dat presidenten ook naar kinderen moeten luisteren. Kinderen hebben een eigen mening. Die moet gehoord worden.

Saniya (10) wil later DJ worden. En Vanity (10) wil dat iedereen een gelukkig leven krijgt.

Joy, Lisa en Loujein vinden dat meisjes van 10 nog lang niet moeten trouwen. Ze kiezen zelf of en met wie ze later trouwen.

Wieke (10) hoopt over 15 jaar misschien wel samen te wonen met een leuke man. Danique (10) weet nog niet wat ze dan wil.

Fardau (10) wil dat alle kinderen in de hele wereld het net zo goed hebben als zijzelf.

Meiden van 10 zijn er in alle soorten en maten. Loujein (10) vindt dat alle meiden als mens behandeld moeten worden.

Wat doet Rutgers?