Blog: De harde feiten over vaderschapsverlof in Nederland

In de strijd voor seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRGR) vergeten we soms om in onze eigen achtertuin te kijken. De discussie rond vaderschapsverlof blijft de gemoederen bezig houden in Nederland, zeker gezien de komende verkiezingen. Terwijl kraamverlof wordt beschouwd als een onvervreemdbaar recht, verschilt men vaak van mening als het om dezelfde rechten voor vaders gaat. Als we de discussie hierover gaande willen houden, is er een politieke, culturele en economische verandering nodig. Dat is duidelijk.

Teleurstellend beeld 

De voordelen en rechten die we in Nederland genieten, lijken bijna perfect te zijn – tenminste in de ogen van een groot deel van de wereldbevolking. Dit varieert van toegang tot de gezondheidszorg voor iedereen tot vrijheid van partnerkeuze. Toch zien we vaak de kleine lettertjes over het hoofd.

Wist u dat vaders in Nederland maar recht hebben op twee dagen vaderschapsverlof? Binnen de OECD-landen (Organisation for Economic Co-operation and Development) bungelt Nederland onderaan voor wat betreft vaderschapsverlof. Dit is echt een treurig lage plek op de ranglijst, terwijl alom het beeld overheerst dat Nederland een progressief land is en een van de sterkste voorstanders van gendergelijkheid.

Bron aangepast van: http://www.oecd.org/social/parental-leave-where-are-the-fathers.pdf  

Wie profiteert er van langer vaderschapsverlof? 

Iedereen. In tegenstelling tot wat je zou denken, gaat het hier niet alleen om mannen. Gezinnen bestaan tenslotte uit meerdere personen die elk de gevolgen ervaren van de rechten die aan (een van) beide ouders worden toegekend.

  • Betere verdeling voor moeders van zorg- en werktaken wanneer de dubbele belasting van zorg voor kinderen en thuis tegenover werk buitenshuis verminderd wordt.  Ze krijgen meer rust en vrije tijd en meer kans om zich op professioneel gebied te ontwikkelen.
  • Er ontstaat een betere band tussen vaders en kinderen omdat ze meer tijd met elkaar doorbrengen. En als er een goed ondersteuningssysteem is, arbeidsbeleid en wetgeving, krijgen vaders ook de kans om minder te werken.
  • Betere onderlinge relaties en communicatie tussen partners dankzij een regeling waarbij onbetaalde zorg voor kinderen gelijkelijk wordt verdeeld en waarmee meer ruimte gemaakt wordt voor dialoog en onderhandeling.
  • Kinderen groeien op tot evenwichtige individuen en plukken de vruchten van een ondersteunende en liefdevolle omgeving.
  • Werkgevers profiteren van tevreden personeel en een hogere productiviteit. 

Maak het verschil en spreek je uit

Maak jezelf vertrouwd met de politieke partijen in Nederland. Partijen die zich hard maken voor vaderschapsverlof, zullen zich ook eerder inzetten voor gendergelijkheid. Dus doe de politieksekswijzer voordat je het stemhokje in gaat op 15 maart,

Start de discussie over vaderschapsverlof met je familie, vrienden, je omgeving of op het werk. Lees “MenCare Parental Leave Platform: 10 ways to leave gender inequality behind and give our children the care they need” of kijk naar het twee-minuten animatiefilmpje “Raising Boys to be Men Who Care” en deel dat met anderen.

Begin thuis. Werk mee in het huishouden en/of wees blij met zijn hulp. Gooi al dat 'blauw' en 'roze' over boord en zorg voor meer kleur in je dagelijkse leven. Begin klein en betrek gewoon de mensen om je heen en al snel zal je merken dat het de moeite waard is om op te komen voor vaderschapsverlof. 

Reacties

Over Rutgers

Twitter

Volg ons op Twitter
Rutgers en de Postcode Loterij

Jaarlijks ontvangt Rutgers steun van de Nationale Postcode Loterij en haar deelnemers