Datum: 2 november 2017 | Tijd: 09:00 | Locatie: Utrecht

Rutgers bestaat 50 jaar!

In 2017 bestaat Rutgers vijftig jaar. Een bijzondere mijlpaal voor ons en voor de wereld van seksuele en reproductieve gezondheid en rechten.

Rutgers is al 50 jaar onmisbaar voor een gezonde beleving van seksualiteit. We zetten ons in voor seksualiteit vrij van dwang door anderen, en zorgen voor goede seksuele vorming aan jongeren en kinderen. 

Dit doen we in Nederland en in landen waar een groot verschil kunnen maken. Het werk van Rutgers is daarmee een onderdeel van de Nederlandse identiteit, die eigen keuzes rondom seksualiteit en een gezonde bevolkingsopbouw hoog in het vaandel heeft staan.  

Geschiedenis 

In 1967 werd het Nisso opgericht, één van de voorlopers van het huidige Rutgers. Het Nisso fuseerde in de loop der jaren met de Rutgersstichting tot de Rutgers Nisso Groep en deze laatste ging samen met de World Population Foundation op in het Rutgers van nu.

Bijeenkomst

2 november organiseren wij een feestelijke inhoudelijke bijeenkomst voor onze relaties. Wat is er bereikt in die periode in Nederland en in de wereld? Waar zijn we trots op, wat heeft gewerkt en wat niet? En wat hebben jongeren nodig in een snel veranderende wereld? In Nederland en in het buitenland? We gaan in gesprek met professionals, beleidsmakers, politici en natuurlijk vooral met jongeren zelf. 

Reacties