Nieuws en opinie
| Datum: 9 december 2014 | Tijd: 11:30 | Locatie: Idazaal, Den Haag

Mannelijkheid en geweld tegen vrouwen

Rutgers organiseert samen met eMANcipator, Wo=Men en Share-Net dinsdag 9 december een themadag over mannelijkheid en geweld tegen vrouwen (gender based violence).

afwerende handenNa een ochtendsessie over het MenEngage Symposium (Engels) in New Delhi, is er een speciale lunchmeeting met schrijfster Nikki van der Gaag over haar nieuwste boek Feminism and Men. In haar boek beschrijft Van der Gaag hoe er steeds meer mannen zijn die vraagtekens zetten bij het traditionele beeld van de ‘echte man’. Zij beschrijft hoe mannen een stem kunnen hebben in het feministische debat en hoe feminisme het leven van vrouwen en mannen kan verbeteren.

In de middag is er een expertmeeting over gender based violence gemodereerd door Margriet van der Linden, in 2014 VN Vrouwenvertegenwoordiger van ons land. Tijdens de expertmeeting worden de conclusies uit de nieuwe serie van het medisch vaktijdschrift The Lancet over geweld tegen vrouwen besproken. Hoewel er nu een momentum lijkt te bestaan rond het stoppen van geweld tegen vrouwen, hoe kunnen we er voor zorgen dat het niet weer loze woorden blijken te zijn.

Vier werkgroepen gaan dieper in op onderwerpen zoals de rol van de gezondheidszorg, geweld tegen vrouwen in conflictgebieden, wie is er verantwoordelijk voor het stoppen van geweld tegen vrouwen, en wat voor rol kunnen jongens en mannen hierin spelen.

Het event vindt plaats in de Idazaal, Juffrouw Idastraat 2, Den Haag. Opgeven kan via deze link.

Reacties