Corporate film

Campaigner

Mensen hebben de vrijheid om eigen keuzes te maken op het gebied van seksualiteit en reproductieve gezondheid, met respect voor de rechten van anderen, binnen een ondersteunde samenleving. Rutgers verbindt onderzoek, praktijk en lobby. Ons werk kenmerkt zich door een inclusieve en activistische benadering van seksuele vorming, verbeterde toegang tot anticonceptie en veilige abortus en de preventie van seksueel geweld. Hierbij ligt onze hoofdfocus op mensen tot 30 jaar. Rutgers is actief in 18 landen. Onze organisatie wordt gevormd door 120 gepassioneerde professionals in Nederland en Indonesië. De waarden openheid, gelijkwaardigheid en duurzaamheid zijn leidend in al onze activiteiten.

Voor de afdeling Communicatie zoeken wij een 

Campaigner
(24 uur, voor 4 maanden, vacaturenummer 2019-14)

Je gaat mobiliseren, de urgentie van gendergerelateerd geweld breed onder de aandacht brengen. En dan vooral bij jongeren onder de 30 jaar. Je werkt vanuit de afdeling Communicatie onder begeleiding van de Senior Campaigner.

Profiel

Jij weet hoe je mensen in beweging krijgt en hebt ervaring met cutting-edge campagnes voor jongeren. Je hebt verstand van jongerencommunicatie en ervaring met online bewustwordingscampagnes. Én gedegen én creatief, uitvoering tot in de puntjes. Slim type met een vlotte pen. En zo zijn er nog allerlei wensen, maar we zijn vooral benieuwd naar wat jij te bieden hebt en willen je graag leren kennen.

Takenpakket

  • Je ontwikkelt communicatieplannen die je ook coördineert en/of uitvoert;
  • Je maakt communicatie- en campagneboodschappen en -materialen (video is een pre);
  • Je zorgt ervoor dat communicatiemiddelen door derden aansluit en op de campagnestrategie;
  • Je beheert web- en social mediakanalen;
  • Je schrijft teksten zoals opiniestukken, nieuwsbrieven, persberichten, websiteteksten;
  • Je volgt relevante media voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van gendergerelateerd geweld en weet in te spelen op kritische situaties en actualiteit.

Wij zoeken

Wij zoeken een enthousiaste collega die warmloopt voor de doelstellingen van Rutgers en die voldoet aan de volgende functie-eisen:

  • Je hebt een afgeronde (communicatie)opleiding op HBO of WO-niveau;
  • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring als campaigner;
  • Je kunt heldere boodschappen communiceren naar specifieke doelgroepen;
  • Praktisch en zakelijk; in staat om veel voor elkaar te krijgen.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een functie voor de duur van 4 maanden, 3 dagen per week, start 1 september. Voor deze functie is de CAO-GGZ van toepassing. Afhankelijk van je kennis en ervaring ga je bij een 36-urige werkweek maximaal € 3.467,= bruto per maand verdienen (FWG-schaal 50). We hebben een informele werkomgeving met veel vrijheid en gepassioneerde mensen die zich elke dag inzetten om de seksuele gezondheid van jongeren te verbeteren.

Informatie en sollicitatie

Heb je vragen? Neem dan vooral contact op met Maartje Puts, Senior Campaigner of met Suzan Damen, Manager Communicatie, bereikbaar via vacatures@rutgers.nl onder vermelding van het vacaturenummer. Onze websites www.rutgers.nl en www.rutgers.international geven een beeld van Rutgers.

Lijkt je dit wat? Solliciteer dan vóór 20 augustus 2019 op deze functie via het online sollicitatieformulier.

De eerste gespreksronde staat gepland op donderdag 22 augustus 2019. Een mogelijke tweede gespreksronde staat gepland op dinsdag 27 of donderdag 29 augustus 2019. Hou svp met deze data rekening.

Jouw persoonlijke gegevens zullen zes maanden na afloop van de sollicitatieprocedure vernietigd worden. Deze vacature is gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Mocht dit niet jouw droombaan zijn, ondersteun Rutgers dan door deze vacature te delen binnen jouw netwerk.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.