Koffer Anticonceptie voor jou
Koffer voor voorlichters, Sense-medewerkers, docenten in het (speciaal) voortgezet onderwijs en andere (zorg)professionals om voorlichting te geven over verschillende vormen van anticonceptie.
Lees verder
Koffer voor voorlichters, Sense-medewerkers, docenten in het (speciaal) voortgezet onderwijs en andere (zorg)professionals om voorlichting te geven over verschillende vormen van anticonceptie.
Lees verderFolder over noodanticonceptie
Lees verderBrochure voor jongens, over veranderingen in de puberteit, verliefd worden en seksualiteit
Lees verderTijdens een zwangerschap kan de behoefte aan seks veranderen. De ene vrouw voelt zich super vrouwelijk en geniet van alles, ook van seks. Een ander maakt zich te veel zorgen om van seks te kunnen genieten.
Lees verderEen orgasme is een ontlading van seksuele spanning in je lichaam en is een speciaal gevoel dat per vrouw en per keer kan verschillen.
Lees verderPijn bij het vrijen is een klacht die voornamelijk bij vrouwen voorkomt. Meestal gaat het om pijn bij de geslachtsgemeenschap, maar ook andere manieren van vrijen kunnen pijnlijk zijn.
Lees verderJe kunt in een relatie minder zin krijgen om met je partner te vrijen dan toen jullie elkaar net kenden. Die verminderde zin in seks kan plotseling optreden of erin sluipen, afhankelijk van de oorzaken.
Lees verderDeze brochure is voor vrouwen bij wie het niet lukt om een penis, vinger of tampon in de vagina in te brengen (vaginistische reactie).
Lees verderDeze brochure gaat over problemen met het krijgen of behouden van een erectie.
Lees verderDe kaartjes kunnen uitgedeeld worden aan niet Nederlandstalige migranten of nieuwkomers of aan professionals werkzaam in zorg, hulpverlening, voorlichting of inburgering.
Lees verderAstma en COPD kunnen invloed hebben op het seksuele leven, zoals minder zin hebben, opwindingsproblemen en erectieproblemen. Dat kan door de ziekte zelf komen, maar ook door de medicijnen of de manier waarop u ermee omgaat.
Lees verderDeze brochure is voor mensen met een chronische ziekte en hun partner, die meer willen weten over de mogelijke invloed van een chronische ziekte op hun seksuele leven.
Lees verderDeze brochure is voor mensen die meer willen weten over wat de invloed van het ouder worden is op het seksuele leven.
Lees verderBoek over veranderingen in de puberteit.
Lees verderDe folders bevatten informatie over anticonceptiemiddelen die zwangerschap tegengaan en is voor iedereen die wil weten hoe je een zwangerschap voorkomt.
Lees verderDeze brochure gaat over de invloed die diabetes op seksualiteit kan hebben, de seksuele problemen die daardoor kunnen ontstaan en wat daaraan te doen is.
Lees verderDeze brochure gaat over de invloed die hart- en vaataandoeningen op seksualiteit kunnen hebben, de seksuele problemen die daardoor kunnen ontstaan en wat daaraan te doen is.
Lees verderDit bordspel is voor jongens van 10 tot 16 jaar. Het biedt docenten een handvat om jongens met elkaar in gesprek te laten gaan over seksualiteit, intimiteit en relaties.
Lees verderDit magazine leert jongeren van 13 tot 15 jaar kritisch te kijken naar geseksualiseerde en geïdealiseerde schoonheids beelden in de media - zoals in tijdschriften, op billboards, televisie of internet - en ze bewust te maken van de mogelijke negatieve invloed hiervan op hun dagelijks leven.
Lees verderAl snel na de bevalling kun je weer zwanger worden als je seks hebt. Binnen enkele weken na de bevalling beginnen de meeste stellen weer met seks. Het is raadzaam om al tijdens je zwangerschap na te denken over betrouwbare, moderne vormen van anticonceptie.
Lees verder