Koffer Anticonceptie voor jou
Koffer voor voorlichters, Sense-medewerkers, docenten in het (speciaal) voortgezet onderwijs en andere (zorg)professionals om voorlichting te geven over verschillende vormen van anticonceptie.
Lees verder
Koffer voor voorlichters, Sense-medewerkers, docenten in het (speciaal) voortgezet onderwijs en andere (zorg)professionals om voorlichting te geven over verschillende vormen van anticonceptie.
Lees verderDeze dvd biedt docenten en jongerenwerkers een handvat om met jongeren tussen de 12 en 19 jaar in gesprek te gaan over verschillende aspecten van seksualiteit, rolopvattingen en weerbaarheid.
Lees verderEen bordspel om docenten een handvat te bieden om jongeren tussen 12 en 25 jaar met een chronische aandoening of beperking met elkaar te laten praten over hoe zij in hun specifieke situatie kunnen omgaan met seksualiteit, intimiteit en relaties.
Lees verderWelke veranderingen treden er op in de puberteit bij jongens? Welke bij meisjes? Wat moet je als jongen weten over je veranderende lichaam? En als meisje?
Lees verderIs het 'maagdenvlies' wel een vlies en kan deze 'scheuren'door sporten? En kun je je maagdelijkheid verliezen met soloseks? In deze brochure krijgen jongeren van 13 tot 25 jaar uitgelegd wat maagdelijkheid betekent en wat het maagdenvlies eigenlijk is. Maar ook dat die twee, maagdelijkheid en maagdenvlies, niets met ekaar te maken hebben.
Lees verderEnglish-language version of the board game 'Girls' Choice' on empowerment of girls
Lees verderEen kwartet waarmee kinderen tussen 10 en 12 jaar kennis maken met verschillende aspecten van de puberteit en begrippen rondom seksualiteit en relaties.
Lees verderWat doe je als je elkaar lief vindt? Wat is het verschil tussen een jongen en een meisje? Hoe worden baby's geboren?
Lees verderAls ouder, kleuterjuf of verzorger wil je kinderen leren op de juiste momenten 'nee' en 'ja' te zeggen, zonder ze bang te maken voor bijvoorbeeld kinderlokkers. Wanneer zeg je 'nee', wanneer zeg je 'ja' en vooral: hóe zeg je het?
Lees verderWat is seks eigenlijk? Waarin verschillen jongens en meisjes van elkaar, en waarom? Hoe verandert je lijf als je volwassen wordt? En wat is het verschil tussen van iemand houden en verliefd op iemand zijn?
Lees verderWat betekenen seksuele gevoelens bij kinderen? Wat is normaal? Wanneer moet je je zorgen maken? Een kind is nooit te jong om antwoord op een vraag te krijgen. Een open benadering door opvoeders helpt kinderen emotioneel en seksueel gezonde volwassenen te worden.
Lees verderDit bordspel is voor jongens van 10 tot 16 jaar. Het biedt docenten een handvat om jongens met elkaar in gesprek te laten gaan over seksualiteit, intimiteit en relaties.
Lees verderEen carrouselspel waarmee leerlingen in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs en mbo met elkaar leren praten over hun waarden en normen ten aanzien van relaties en seksualiteit.
Lees verderDit magazine leert jongeren van 13 tot 15 jaar kritisch te kijken naar geseksualiseerde en geïdealiseerde schoonheids beelden in de media - zoals in tijdschriften, op billboards, televisie of internet - en ze bewust te maken van de mogelijke negatieve invloed hiervan op hun dagelijks leven.
Lees verderSteeds meer basisscholen geven les over relationele en seksuele vorming, maar er bestaat vaak angst voor negatieve reacties van ouders. Door ouders al vroeg te betrekken bij en te informeren over het belang van relationele en seksuele vorming op de basisschool en de inhoud van de lessen, kan weerstand tijdig weggenomen en vermeden worden.
Lees verderIn de film 'Just like U. Love & sex in 11 true stories' vertellen elf meiden en jongens van Surinaamse, Antilliaanse en Afrikaanse afkomst over hun keuzes in seks, liefde en relaties.
Lees verderA carousel game with the help of which students in their final years at secondary school, learn how to talk about norms and values regarding relationships and sexuality.
Lees verder