Lang Leve de Liefde - Lesmethoden
Lesmethodes over liefde, relaties en seksualiteit voor het voortgezet (speciaal) onderwijs en mbo.
Lees verderLesmethodes over liefde, relaties en seksualiteit voor het voortgezet (speciaal) onderwijs en mbo.
Lees verderKoffer voor voorlichters, Sense-medewerkers, docenten in het (speciaal) voortgezet onderwijs en andere (zorg)professionals om voorlichting te geven over verschillende vormen van anticonceptie.
Lees verderEen leuk bordspel dat meisjes van 10 tot 15 jaar aanmoedigt om na te denken over wensen en grenzen in intimiteit en seksualiteit. Ook in Engelse versie verkrijgbaar.
Lees verderMet dit lespakket kunnen pabo-docenten aankomende leraren in het basisonderwijs zodanig toerusten dat zij in hun toekomstige vak goed kunnen omgaan met relationeel en seksueel gedrag van kinderen, hun eigen rol hierin onderkennen en relationele en seksuele vorming kunnen geven. Het uiteindelijke doel is dat kinderen op school een basis meekrijgen voor een gezonde relationele en seksuele ontwikkeling.
Lees verderWelkom op school is een lessenserie die uitgevoerd kan worden door docenten en mentoren die in opvangklassen in het voortgezet onderwijs lesgeven aan migranten en vluchtelingenjongeren.
Lees verderEen bordspel om docenten een handvat te bieden om jongeren tussen 12 en 25 jaar met een chronische aandoening of beperking met elkaar te laten praten over hoe zij in hun specifieke situatie kunnen omgaan met seksualiteit, intimiteit en relaties.
Lees verderWelke veranderingen treden er op in de puberteit bij jongens? Welke bij meisjes? Wat moet je als jongen weten over je veranderende lichaam? En als meisje?
Lees verderIs het 'maagdenvlies' wel een vlies en kan deze 'scheuren'door sporten? En kun je je maagdelijkheid verliezen met soloseks? In deze brochure krijgen jongeren van 13 tot 25 jaar uitgelegd wat maagdelijkheid betekent en wat het maagdenvlies eigenlijk is. Maar ook dat die twee, maagdelijkheid en maagdenvlies, niets met ekaar te maken hebben.
Lees verderDeze USB met handleiding en videofragmenten biedt docenten en jongerenwerkers een handvat om met jongeren, in de leeftijd van 14 tot 18 jaar, in gesprek te gaan over miscommunicatie tussen jongens en meisjes bij versieren en flirten, daten en verkering.
Lees verderDeze dvd biedt docenten en jongerenwerkers een handvat om met jongeren tussen de 12 en 19 jaar in gesprek te gaan over verschillende aspecten van seksualiteit, rolopvattingen en weerbaarheid.
Lees verderDeze handleiding is bedoeld voor docenten van de tweedegraads lerarenopleidingen Biologie en Gezondheidszorg & Welzijn om studenten op te leiden tot leraren op het gebied van seksuele vorming.
Lees verderDit bordspel kan gespeeld worden door jongens van 10 tot 16 jaar, die in de bovenbouw van het basisonderwijs, VMBO of het (voortgezet) speciaal onderwijs zitten. Het biedt docenten een handvat om jongens met elkaar in gesprek te laten gaan over seksualiteit, intimiteit en relaties.
Lees verderEnglish-language version of the board game 'Girls' Choice' on empowerment of girls
Lees verderEen kwartet waarmee kinderen tussen 10 en 12 jaar kennis maken met verschillende aspecten van de puberteit en begrippen rondom seksualiteit en relaties.
Lees verderWat doe je als je elkaar lief vindt? Wat is het verschil tussen een jongen en een meisje? Hoe worden baby's geboren?
Lees verderAls ouder, kleuterjuf of verzorger wil je kinderen leren op de juiste momenten 'nee' en 'ja' te zeggen, zonder ze bang te maken voor bijvoorbeeld kinderlokkers. Wanneer zeg je 'nee', wanneer zeg je 'ja' en vooral: hóe zeg je het?
Lees verderWat is seks eigenlijk? Waarin verschillen jongens en meisjes van elkaar, en waarom? Hoe verandert je lijf als je volwassen wordt? En wat is het verschil tussen van iemand houden en verliefd op iemand zijn?
Lees verderWat betekenen seksuele gevoelens bij kinderen? Wat is normaal? Wanneer moet je je zorgen maken? Een kind is nooit te jong om antwoord op een vraag te krijgen. Een open benadering door opvoeders helpt kinderen emotioneel en seksueel gezonde volwassenen te worden.
Lees verderIn de docentenhandleiding vindt u de uitwerking van de lessen in het leerlingenmagazine, methodische en didactische tips en achtergrondinformatie over jongeren, media en seks en bevat online beeldmateriaal voor in de les.
Lees verderDeze lesbrief is een aanvulling op het oude lespakket Relaties & Seksualiteit en bedoeld om meer inzicht te geven in het belang van aandacht voor seksuele diversiteit in het basisonderwijs en hoe u dat als leerkracht kunt doen.
Lees verder