man leest krant

Nieuwe wet geboorteverlof aangenomen

Partners die na de geboorte van hun kind een dag verlof krijgen, dat ligt in het verleden. Op dinsdag 2 oktober heeft de Tweede Kamer namelijk ingestemd met de Wet Invoering Extra Geboorteverlof (WIEG). Het Nederlandse vaderschapsverlof, of beter gezegd partnerverlof, wordt de komende twee jaar uitgebreid naar 6 weken.

De nieuwe wet rond geboorteverlof is een mijlpaal voor Nederland. Steeds meer Europese landen hebben de afgelopen jaren het verlof voor partners uitgebreid, en met succes. Langer kraamverlof voor partners is namelijk voor iedereen goed. Als partners meer betrokken zijn bij hun kind, bevordert dat niet alleen de band tussen ouder en kind, maar vergroot dat ook de kansen van vrouwen op de arbeidsmarkt omdat er minder verschil zit in de duur van verlof voor beide ouders.

vier samen het vaderschapsverlof

Hoewel deze wet een belangrijke vooruitgang is, zijn we er nog niet. De volgende stap is werken aan een cultuuromslag in Nederland zodat het normaal wordt dat vaders zes weken verlof opnemen. Daarin zal Rutgers inzetten op betrokken vaderschap en zogenaamde solo care van vaders: juist door een aaneengesloten periode alleen te zorgen voor het pasgeboren kind kunnen hardnekkige rolpatronen in huis veranderen. Daarom is het belangrijk dat partners worden gestimuleerd om hun verlof juist ná het verlof van moeders op te nemen.

Het eerste deel van de wet gaat volgend jaar in. Vanaf 1 januari 2019 recht hebben partners recht op vijf dagen 100% betaald verlof na de geboorte van hun kind. Vanaf 1 juli 2020 komt daar nog eens 5 weken verlof voor 70% van het salaris bij.

Meer weten over het belang van langer ouderschapsverlof? Lees ons pleidooi 'Vooruit met het vaderschapsverlof'.

 

Reacties

Platform Vader zoekt verlof

Op het platform vader zoekt verlof zetten organisaties en experts zich in voor een langer vaderschapsverlof

Naar vaderzoektverlof.nl