Datum: 6 april 2017 | Tijd: 09:30 | Locatie: Avans Hogeschool, Onderwijsboulevard 215, ’s-Hertogenbosch | Prijs: Graits

Slotcongres 'Gezond seksueel gedrag in de Residentiële Jeugdzorg'

Het Vlaggensysteem voor de Residentiële Jeugdzorg (RJ) is klaar! Op het slotcongres 6 april presenteren wij de opbrengst van vier jaar 'Vlaggensysteem RJ'.

Vijf jaar na het rapport van de commissie Samson over seksueel misbruik in de residentiële jeugdzorg, ligt er nu een methode die instellingen helpt het probleem adequaat aan te pakken. Het eerste exemplaar van het Vlaggensysteem RJ wordt tijdens dit congres overhandigd aan André Rouvoet, voormalig minister Jeugd en Gezin. 

Gedurende vier jaar hebben experts van Movisie, Rutgers, TNO, Accare en Avans Hogeschool zich samen met een grote groep praktijkprofessionals ingezet voor het ontwikkelen en testen van het Vlaggensysteem RJ, en het agenderen van het thema binnen het hoger beroepsonderwijs.

Op het slotcongres presenteren wij de opbrengst van vier jaar 'Vlaggensysteem RJ'. Interessante sprekers geven hun visie op gezond seksueel gedrag in de residentiële jeugdzorg. José Manshanden, themadirecteur Sociaal van de gemeente Utrecht belicht de rol van de gemeenten en Ans van de Maat, woordvoerder aanpak seksueel misbruik Jeugdzorg Nederland licht toe wat de sector zelf kan doen. In de vele workshops komen praktijkprofessionals, jongeren en ervaringsdeskundigen zelf aan bod.

Datum:   donderdag 6 april 2017  
Locatie:  Avans Hogeschool, 's-Hertogenbosch

Programma 

De ontvangst is vanaf 09.30 uur. Om 10.00 uur start het programma. De dag wordt afgesloten met een netwerkborrel. Het volledige programma, inclusief de workshops, staat op de website van gezondseksueelgedragrj.nl.

Aanmelden

Deelname is gratis, maar aanmelden is wèl noodzakelijk. Deelnemers die geregistreerd zijn bij SKJ en Registerplein kunnen deelname aan dit congres opvoeren in de vrije ruimte. 

Direct aanmelden

http://vicinity.picsrv.net/515/0/1328/L_Avans_FC-logo.jpg  http://vicinity.picsrv.net/515/0/1257/logo Movisie.jpg     logo Rutgers nieuw.pnghttp://vicinity.picsrv.net/515/0/1258/logo TNO.jpghttp://vicinity.picsrv.net/515/0/507/Accare-logo.jpg

Reacties